DUYURULAR

Kıymetli Okurlarım; 

Denizaltılar ve Denizaltıcılarımız bizim için çok kıymetli. Aslında her denizcimiz kıymetli ama kendi canını her dalışta Vatanı için riske atan ve onbinlerce saatini denizin altında geçiren bu kahramanlarımızın yeri çok ayrı. Türk Denizaltıcılığı, 6 Eylül 1886’de ilk denizaltımız Abdülhamid Denizaltısı’nın Haliç’te denize indirilmesi ile başlamıştır. Denizaltıcılık Günü olarak kutlanan bu günde biz de siviller olarak bir etkinlik yapmayı planladık. Gemi Mühendisleri Odası ve farklı üniversitelerde öğrenim görmekte olan gemi mühendisliği öğrencilerimizle İstanbul’dan yola çıkarak Çanakkale’de 

Kıymetli Bağlantılarım;


İTÜ ve Piri Reis Üniversiteleri’nde vermekte olduğum Denizaltı Tasarımı’nın Temelleri Dersi’ni öğrenci arkadaşlarımızın talebi üzerine tüm üniversitelerden öğrencilerin ve Gemi Mühendisleri Odası’nın tüm üyelerinin faydalanabileceği şekilde bir online etkinlik olarak sertifika programı şeklinde paylaşıyor olacağız.
26-27 Ekim ve 2-3 Kasım’da verilecek eğitim toplamda 26 saat sürecektir.
Eğitim ücretsizdir.


Örnek ders içeriklerine https://lnkd.in/e45uWajr adresinden ulaşabilirsiniz.

Gemi Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen Denizaltı Tasarımının Temelleri Konulu Sertifika Programı’nın ilk gününü tamamladık. 9:30-17:00 saatleri arasında düzenlenen eğitimin 11:15-12:30 arasındaki kısmında 2016-2018 yılları arasında Denizaltı Filo Komutanlığı yapmış kıymetli Konutanımız Tuğamiral (E) Bülent Turan da “Teknolojideki Gelişmeler Işığında Denizaltılara Bakış” isimli takdimi ile genç gemi mühendisleri ile tecrübelerini paylaştı.

 

300 kişi civarında muazzam bir katılım oldu. Denizaltı Tasarımı’na bu kadar yoğun bir ilgi olması çok umut verici. Dileriz bu eğitimi alan mühendislerimiz ülkemizin Milli Denizaltı Milden İdeali’nde etkin görevler alacaklardır. Allah utandırmasın.

Gemi Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen Denizaltı Tasarımının Temelleri Konulu Sertifika Programı’nın ikinci gününü tamamladık. 9:30-17:00 saatleri arasında düzenlenen eğitimde Denizaltı Tasarımı’na bu kadar yoğun bir ilgi olması çok umut verici. Dileriz bu eğitimi alan mühendislerimiz ülkemizin Milli Denizaltı Milden İdeali’nde etkin görevler alacaklardır. Allah utandırmasın.


Eğitimin ikinci gününde Denizaltı Mukavemeti, Denizaltı Hidrodinamiği işlendi. Ders kayıtları https://lnkd.in/e45uWajr adresinde yayınlanacaktır.

Eğitimin Üçüncü ve Dördüncü günleri de 02.11.2024 Cumartesi ve 03.11.2024 Pazar günleri devam edecek ve Denizaltı Pervaneleri ve Akustiği, Denizaltı Manevra Tahminleri, Denizaltı Kovansiyonel ve

DENİZALTICILARBİRLİĞİ DUYURU : VEFAT : Dernek üyemiz Denizaltıcı 1983 mezunu (E)Dz.Kd.Alb. Can UZUNSOY 01.11.2024 Cuma günü dün vefat etmiştir. Cenazesi 02.11.2024 Cumartesi bu gün ikindi namazını takiben Çanakkale Necip Paşa Camisinden kaldırılacaktır. Merhuma Allah’tan rahmet, Denizaltı camiasına, ailesine ve tüm dostlarına baş sağlığı diliyoruz. Taziye kendi Cep Tel : 05442670110

 

Kıymetli Denizaltı Komutanlarımızdan E.Dz.Kd.Albay Can Uzunsoy Komutanımız’ı kaybettiğimiz haberini büyük bir üzüntü ile öğrendim.
6 Eylül Denizaltıcılık Günü gezimizde kendisi ile Çanakkale’de yeniden bir araya gelmiş ve Komutanlığını da yapmış olduğu TCG Uluçalireis’i onun rehberliğinde öğrencilerimle gezme şansı bulmuştum.

Can Albayımız’a Allah’tan rahmet ve acılı ailesine sabırlar diliyorum. Çok üzgünüm. Başımız sağolsun.

İTÜ’yü İTÜ yapan en önemli değerlerden biri Uçak Fakültesi’nin Kurucu Dekanı, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilileri Fakültemiz’in en büyük değeri Prof. Dr. Yük. Müh. & Bil. Dr. M. Cengiz DÖKMECİ Hocam’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim.

Mukavemet ve Mühendislik Matematiği Derslerini öğrencisi olarak aldıktan sonra 10 yıl boyunca komşusu olduğum kıymetli Hocam. Odasını her ziyaret edişimde 3-4 saatini ayırıp yol gösterme alçakgönüllüğünde bulunan “Bilim ve Mühendislik” üzerine sohbetinden büyük keyif aldığım, deryalandığım, kıymetli büyüğüm. Sadece Türkiye’de değil Dünya’da Bilimi aydınlatan bir değerli bilim adamını bugün kaybettik. Acımız çok büyük. Bayrağı onun taşıdığı kadar yüksekte taşımamız mümkün değil. Başımız sağ olsun. Ailesine, sevenlerine ve İTÜ ailesine sabırlar diliyorum.

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesi’nde vermekte olduğum Denizaltı Tasarımının Temelleri Dersi’nin yoğun talep görmesi ile Gemi Mühendisleri Odası tarafından bir sertifika programı olarak 26 saatlik bir eğitimin iki haftasonuna yayılarak verilmesi konusunda bir talep gelmişti. Bu talep beni çok sevindirdi ve severek kabul ettim. Sertifika programına başta gemi mühendisleri olmak üzere dünyanın birçok farklı üniversitesinde de eğitim görmekte olan 500 mühendisimiz ilgi göstererek kayıt yaptırdı.

Eğitimin ilk iki gününü 26-27 Ekim de tamamladık. Son iki gününü de dün ve bugün gerçekleştirdik. Yaklaşık 600 slaydlık ders notlarım üzerinden gerçekleştirdiğim eğitimde amacım 2008 yılından beri derlemekte olduğum bu bilgileri ülkemizde Milden Projesi başta olmak üzere yapılacak denizaltı projelerinde görev alacak mühendislerimizle hızlandırılmış bir program halinde paylaşmak ve onların bu alanda uzmanlaşırken üstüne inşa edecekleri tecrübeye bir temel oluşturabilmektir.