Kıymetli Bağlantılarım;
İTÜ ve Piri Reis Üniversiteleri’nde vermekte olduğum Denizaltı Tasarımı’nın Temelleri Dersi’ni öğrenci arkadaşlarımızın talebi üzerine tüm üniversitelerden öğrencilerin ve Gemi Mühendisleri Odası’nın tüm üyelerinin faydalanabileceği şekilde bir online etkinlik olarak sertifika programı şeklinde paylaşıyor olacağız.
26-27 Ekim ve 2-3 Kasım’da verilecek eğitim toplamda 26 saat sürecektir.
Eğitim ücretsizdir.
Örnek ders içeriklerine https://lnkd.in/e45uWajr adresinden ulaşabilirsiniz.
Türkiye’nin savunma sanayiinde kaydettiği gelişmeler denizaltı endüstrisinde de kendini göstermiştir ve bir çok yerli denizaltı proje çalışması (MİLDEN, Çok Amaçlı Mini Denizaltı Projesi, STM500 ve Dearsan Projeleri) eş zamanlı olarak yürümektedir. Türkiye’de bu projeleri hayata geçirebilmek için yetişmiş insan gücü ihtiyacı zamanla daha da artacaktır. Bu amaçla Denizaltı Tasarımının Temelleri Dersi başta Piri Reis Üniversitesi ve ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nde lisans öğrencilerine verilmeye başlanmıştır.
Dersin iki önemli amacı bulunmaktadır;
1. Öğrencilerle denizaltılarla ilgili temel bilgilerin ve denizaltı tasarımının temel ilkelerinin paylaşılması
2. Öğrencileri denizaltı tasarımında ortaya çıkan temel mühendislik problemlere karşı hazırlamak
Denizaltı Tasarımının Temelleri Dersi aşağıdaki konuları kapsamaktadır.
Denizaltı Tasarımına Giriş. Denizaltıların Geometrik Formu ve Genel Yerleşimi. Denizaltıların Dalışı ve Stabilitesi. Denizaltıların Yapısal İncelemesi. Denizaltıların Direnç ve Sevki. Havadan Bağımsız Tahrik Sistemleri. Denizaltıların Seyir Performans Tahmini. Denizaltıların Dinamiği ve Kontrolü. Denizaltıların Hidrodinamik ve Mekanik Testleri. Denizaltı Tasarım Hesaplamalarında Bilgisayar Kullanımı. Denizaltı Akustiği. Denizaltı Sistemleri. Denizaltıların Güvenlik ve Kurtarma Sistemleri. Denizaltıların İnşaası